Geschiedenis

Bergschenhoek Luchtcomfort (handelsnaam van R-Vent Netherlands B.V.) dankt haar naam aan de vestigingsplaats Bergschenhoek en is voortgekomen uit de in 1956 opgerichte betonwarenfabriek Hercules N.V. In 1970 is gestart met de productie van mechanische woonhuisventilatoren en spiraalgefelste buizen.

In 1979 werd de fabricage van betonwaren uiteindelijk geheel afgestoten. De jaren daarna breidde het bedrijf snel uit met in 1984 een productiebedrijf in Staphorst en respectievelijk in 2001 de openingen van de vestiging in Barendrecht. Met de opening van de vestiging in Eijsden in 2013 heeft Bergschenhoek Luchtcomfort in totaal vier vestigingen.

In 1998 zijn een compleet nieuw magazijn en productiehal in Bergschenhoek in gebruik genomen en met de ingebruikname van het nieuwe hoofdkantoor in 2003 is Bergschenhoek Luchtcomfort klaar voor de toekomst.

Bergschenhoek Groep

Bergschenhoek Luchtcomfort is een handelsnaam van R-Vent Netherlands B.V., onderdeel van R-Vent Group, de lucht- en ventilatie divisie van de Bergschenhoek Groep; een toonaangevende speler in de internationale bouwwereld. De groep biedt werk aan enkele honderden mensen en richt zich naast Bergschenhoek Luchtcomfort met haar productie en levering van ventilatieproducten ook op de productie en levering van rookgasafvoer- en waterbeheersingproducten.

Bergschenhoek Civiele Techniek richt zich met een breed programma op de sector weg- en waterbouw, met het accent op het laatste.

KWT-Group is producent van waterbeheersingsproducten. Afsluiters, kleppen, vlotterunits, schuiven en hevels zijn enkele voorbeelden van de producten die KWT levert.

Kerntaak van de Bergschenhoek Groep is het leveren van de juiste, genormaliseerde kwaliteitsproducten, die hun onderbouwing vinden in een gedegen technisch advies en expertise.